Cea mai dulce zi

În prima zi din Școala altfel am mers în vizită la Cofetăria STORY din Bacău. Aici, am fost întâmpinați cu deosebită amabilitate și îndrumați pas cu pas în tainele… modelării marțipanului. Albinuțele au modelat propriul iepuraș (că tot vine Paștele) și s-au delectat cu o excelentă prăjitură și un fresh de portocale. Experiența a fost inedită iar imaginile sunt grăitoare:

Această prezentare necesită JavaScript.

 

16 gânduri despre „Cea mai dulce zi

 1. Cel mai mult mi-a plăcut la Cofetaria STORY faptul că am modelat marțipan și am făcut un fel de prăjitură cu mâinile noastre. Nu mi-am imagitat că poate să fie atât de amuzant.

 2. La Cofetăria STORY nu numai că m-am uimit de ce abilități de arte am, dar și de cât de interesantă poate fi meseria de cofetar! Am învățat multe lucruri interesante despre marțipan și secretele acestuia, despre cum fac profesioniștii torturile etc. Sigur o să vin și la vară pentru a vedea cum se fac ȘORICEII, cu riscul să mă murdăresc din cap până în picioare :)!
  Există însă un dezavantaj: de acum, numai în bucătărie o să stau, ajutând-o (forțat) pe mama!
  La revedere!

 3. Astăzi am fost într-o călătorie în lumea marțipanului, unde este totul dulce și colorat. Acolo am văzut că nu este așa de ușor să modelezi marțipanul, dar după ce ne-a explicat doamna, totul s-a simplificat.
  Rezultatul a fost dulce și apetisant!

 4. În prima zi a săptămânii am pornit voioşi către cofetăria Story, unde am modelat iepuraşi de marțipan, am servit prăjituri şi suc de portocale. M-am simțit grozav! E atât de frumoasă lumea dulciurilor!

 5. La cofetaria Story m-am simțit foarte bine deoarece am avut toți șansa să creăm forme din marțipan. Acolo toți am putut să vedem ce abilități creative avem. A fost foarte frumos.
  Nu voi uita niciodată cum a fost!

 6. Astăzi, în cadrul vizitei la Cofetăria Story, am experimentat o activitate foarte ingenioasă, inventivă, care ne-a ajutat să ne dezvoltăm îndemânarea şi abilitatea de a lucra în bucătărie. Ador activităţile practice şi sper că vom mai avea parte de asemenea oportunităţi în săptămâna „Şcoala altfel”. Mi-a plăcut foarte mult la Cofetăria Story şi, de fiecare dată când voi reveni aici, îmi voi aminti de această vizită împreună cu colegii mei şi cu domnul învăţător. A fost grozav!

 7. La Cofetăria Story mi s-a părut interesant pentru că am modelat marțipanul și am învățat cum se face un iepuraș și un coșuleț cu ouă de Paște! Am învățat cum se poate lipi marțianul de prăjitură (sau de părțile lui dacă este mai greu de făcut). El se poate lipi punând ciocolată topită sau apă! Am mai învățat că, dacă ai mâinile reci, poți face mai ușor figurinele, iar dacă la ai calde trebuie să pui amidon în marțipan!
  Astăzi a fost o zi foarte frumoasă și mi-a plăcut foarte mult!

 8. Cel mai mult mi-a plăcut că am modelat marțipanul în diferite forme, iar după aceea l-am
  pus pe o turtă dulce, și IATĂ! O prăjitură mare și taaare bună!

 9. Când am intrat în patiseria Story, am simțit o emoție puternică, dorința de a experimenta și testa ceva nou. Mi-a plăcut!

 10. Mi-a plăcut foarte mult ce am făcut în prima zi a săptămânii Școala altfel!
  Mi s-a părut distractiv să ne „jucăm” cu marţipanul!

 11. La cofetăria STORY, în prima zi din săptămâna de școală altfel, a fost distractiv să modelam marțipan în diverse forme, a fost chiar haios. Se poate spune că am început săptămâna în forță!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s